Motion mod vinterdepression


Flere undersøgelser har efterhånden bekræftet, at motion virker mod vinterdepression. Det kan ikke helbrede en vinterdepression med motion men sammen med lysterapi og motion kan du få en god hverdag i de mørkeste vintermåneder.

Motion er godt. Det ved vi alle, men her kan du læse hvorfor det virker specielt godt i forhold til vinterdepression.

Motion mod vinterdepression
Motion om vinteren kan være svært. Det er svært at tage sig sammen, når mørket er altomsluttende og man har lyst til at sove hele aftenen og natten med. Da er det vigtigt, at lade logikken råde og ved at læse denne korte artikel kan du måske med din logik overbevise dig selv om hvorfor du skal komme afsted.

Motion medvirker bla. til at forøge koncentrationen af serotonin, der er et signal stof i hjernen. Mangel på serotonin har en tæt sammenhæng med vinterdepression. Motion udløser også endorfiner, som er kroppens morfinlignende stof. Endorfinerne har også den helt specielle og nyttige effekt, at den hjælper hjernens receptorer med kommunikationen.



Serotonin og vinterdepression
Hjernens signalstof serotonin er hjernens lykkebringer. Motion er med til at opbygge endorfiner og serotonin i hjernen og du vil opleve et generel løft i humøret sammen med en øget appetit efter en hård omgang motion, hvor din puls har været højt oppe i mindst 20-30 minutter. Du vil føle dig i godt humør og bedre indre balance.

Der er mange måder at dyrke motion på og der er noget for enhver art. I et senere indlæg vil du kunne finde gode råd til at få tid og overskud til at dyrke den nødvendige motion i en børnefamilie for at løfte din vinterdepression så du kan få et godt liv. i de mørkeste vintermåneder
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...