7 tegn på du har en vinterdepression


Har du en vinterdepression?

Kan du nikke genkendende til disse tegn, er der stor sandsynlighed for, at du har en vinterdepression.

1. Føler du melankoli og sorg?
Symptomer på vinterdepression er følelser af melankoli, sorgfølelse og håbløshed. Du har ikke overskud til at deltage i aktiviteter, du normalt deltager i. Hvis du oplever disse symptomer i mindst 2-3 uger på daglig basis kan det være tegn på depression. Hivs du kun følerdet i efteråret og om vinteren kan det være tegn på vinterdepression.

 2. Føler du dig mere træt og sover mere når det er møkrt?
I en undersøgelse, offentliggjort i Journal of Psychosomatic Research i 1994, sov patienter med vinterdepression omkring 7,5 timer i løbet af sommeren, 8,5 timer i foråret og efteråret og 10-11 timer om vinteren. Selvom du sover mere, behøver det ikke betyde, at du vil føler dig udhvilet. Anden forskning har vist, at mennesker med vinterdepression opleve mere søvnløshed og søvnforstyrrelser og er mere tilbøjelige til at være trætte på arbejdet.

3. Er du ked af det, irritabel og vred?
En følelse af ked-af-det, irritabilitet og vrede er almindelige, men kan også være symptomer på depression og socialfobi, hvis du har en vinterdepression. Anden forskning viser, at folk med socialfobi er mere irritable end raske personer. De kan også være mere tilbøjelige til at være mere vrede end folk med almindelig depression.
4. Har du øget appetit?
Som depression generelt kan vinterdepression øge appetitten hos nogle mennesker. 65 pct. af personer med vinterdepression er mere sultne i løbet af de koldere, mørkere måneder.

5. Tager du på i vægt?
En af grundene til at mennesker med vinterdepression har tendens til at tage på i vægt, er, at en uorden i kroppen skaber en stærk trang til kulhydrater såsom brød og pasta.

6. Har du svært ved at koncentrere dig? En depression kan gøre dig trist og alene, men også give dig en kognitiv svækkelse. Det betyder, at en række mentale processer, herunder koncentration, tale evne og hukommelse bliver påvirket.

7. Har du mindre lyst til sex? Et tab af interesse i sex er et almindeligt symptom blandt personer med socialfobi og depression.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...